Відеоігри як засіб підвищення мотивації студентів

Горбань, Олександр Володимирович та Малецька, Марія Олександрівна (2019) Відеоігри як засіб підвищення мотивації студентів The Modern Higher Education Review (4). с. 66-74. ISSN 2518-7635

[thumbnail of Horban_O_VZPMS_TMHER_2019_4_66-74.pdf]
Перегляд
Текст
Horban_O_VZPMS_TMHER_2019_4_66-74.pdf

Download (788kB) | Перегляд

Анотація

В статті розглянуті можливості використання відеоігор в навчальному процесі з метою підвищення мотивації студентів. Феномен мотивації до на- вчальної діяльності має значний дослідницький потенціал в зв’язку з її вели- кими можливостями стимулювати студентів до навчання. Окрім безпосе- редньо мотивації зі спрямуванням на досягнення, авторами статті виділено наступні типи мотивації: мотивація як прагнення влади, потреба у прина- лежності, потреба у пізнанні (цікавість) та потреба у схваленні. Проаналі- зовано основні компоненти навчальної мотивації. Зазначено, що відеогра це складний феномен, основними рисами якого є потреба у апаратурі для гри, ін- теракція з гравцем та правила, на яких побудовано гру. Описано два основних способи використання відеоігор у навчальному процесі: гейміфікація та “game- based learning”. Зроблено висновок про те, що відеоігри мають значний вплив на емоційний стан студентів, заохочують їх брати участь у навчальному процесі, підвищують рівень соціальної взаємодії, знижують тривожність та страх поразки. Використання відеоігор в освіті дає змогувирішити проблеми знедостатнім рівнем мотивації протягом аудиторної роботи.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: відеогра; гейміфікація; мотивація; навчання на основі ігор; освітні ігри
Типологія: Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра філософії та релігієзнавства
Користувач, що депонує: професор Олександр Володимирович Горбань
Дата внесення: 06 Квіт 2020 06:42
Останні зміни: 06 Квіт 2020 06:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31180

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу