Методологічні засади здійснення наукового дослідження за спеціальністю 023 — «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»

Школьна, Ольга Володимирівна (2020) Методологічні засади здійснення наукового дослідження за спеціальністю 023 — «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» Художня культура. Актуальні проблеми. (16). с. 54-62.

[thumbnail of Shkolna_Hud-Kultura_16-2020 - A4.pdf]
Перегляд
Текст
Shkolna_Hud-Kultura_16-2020 - A4.pdf

Download (277kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена розгляду методологічних засад здійснення наукових досліджень з мистецтвознавства за новим шифром 023. Оскільки паспорта до цієї спеціальності, за якою вже ведеться підготовка у багатьох аспірантурах і докторантурах України, ще не розроблено, постає питання і щодо її змісту, і щодо відповідної методології досліджень. Зважаючи на специфіку цієї проблематики, обумовленої одночасно трьома напрямами діяльності, зазначеними у назві спеціальності, а саме — образотворчим мистецтвом, декоративним мистецтвом, реставрацією, можна говорити про три окремі спеціалізації та необхідність пошуку для них універсального методологічного наукового інструментарію. Крім того, відсутність окремої спеціальності з теорії та історії мистецтва, як це прийнято у деяких державах пострадянського соціуму, вимагає також відповідних додаткових положень паспорта цієї спеціальності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: методологія; образотворче мистецтво; декоративне мистецтво;реставрація; мистецтвознавство; Україна, 2020–2021 р.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: доцент Іван Братусь
Дата внесення: 16 Черв 2020 09:24
Останні зміни: 16 Черв 2020 09:24
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31508

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу