Зображення материнства у прозі Олени Пчілки

Жигун, Сніжана Віталіївна (2019) Зображення материнства у прозі Олени Пчілки Волинь філологічна: текст і контекст. с. 148-157.

[thumbnail of Zhyhun-IF-Pchilka.pdf]
Перегляд
Текст
Zhyhun-IF-Pchilka.pdf

Download (368kB) | Перегляд

Анотація

Стаття аналізує мотивну структуру материнства у прозі Олени Пчілки у контексті націоналізму. З’ясовано, що головними аспектами теми у прозі Олени Пчілки є вагітність, пологи, догляд і турбота про немовлят та стосунки з дорослими дітьми, переважно влаштування шлюбу дочок. При цьому спостерігається підвищена емоційність у зображенні стосунків матері з маленькими дітьми та брак емоційного зв’язку у стосунках з дорослими дітьми, які не отримують її емоційного досвіду і зображені відчуженими одне від одного. Попри останнє образ матері у Олени Пчілки в цілому тяжіє до сконструйованого націоналізмом образу берегині.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: материнство; націоналізм; фемінізм; мотивна структура; берегиня.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Сніжана Віталіївна Жигун
Дата внесення: 13 Серп 2020 09:07
Останні зміни: 13 Серп 2020 09:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31603

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу