Послідовне формування вокальних навичок

Марцинківський, Олег Олександрович (2019) Послідовне формування вокальних навичок East European Scientific Journal (Warsaw, Poland) (11). с. 23-28.

[thumbnail of O_Martsynkivskyi_EESJ_11_IM.pdf]
Перегляд
Текст
O_Martsynkivskyi_EESJ_11_IM.pdf

Download (654kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://eesa-journal.com/2020/01/12/poslidovne-for...

Анотація

Стаття описує досвід автора у спробі здійснити інтеграцію різних вокальних шкіл під назвою методика «Послідовного формування вокальних навичок» і обґрунтувати її ефективність. Теоретично і практично доводиться, що вищеописана методика спрямована і має потенціал до вирішення не лише низки педагогічних завдань з розвитку співацького дихання, позиції звучання голосу, володіння певними видами голосоведення, динамікою звуку, співацькою орфоепією, вірною співацькою артикуляцією та чіткою дикцією, а й розвинути навички співати «випромінювачем» з використанням грудного резонатору для переходу до згладжування голосних, довести до автоматизму спів голосних на середній частині діапазону та згладжування звучання голосних на верхньому регістрі голосу. Стверджується, що даний метод «Послідовного формування вокальних навичок» дозволяє сформувати автоматичне продукування правильного звуку. Окрім зазначеного, цей метод значно прискорює терміни постановки голосу молодим співакам. Виходячи із твердження, що поставлений голос не у того учня, який знає, що і як робити, щоб голос звучав чудово, а у того, хто довів потрібні вокальні дії до автоматизму, тобто отримав необхідні вокальні навички, й акцентується, що лише такий співак зможе повністю зануритися у творчість.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: методика вокалу
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Oleg Martsynkivskyi
Дата внесення: 17 Серп 2020 06:27
Останні зміни: 17 Серп 2020 06:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31636

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу