Вища освіта та ринок праці в Україні: рекомендації щодо гармонізації взаємодії

Мосьпан, Наталя Вікторівна (2019) Вища освіта та ринок праці в Україні: рекомендації щодо гармонізації взаємодії Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова (68). с. 144-147.

[thumbnail of Mospan_NPUD_2019.pdf]
Перегляд
Текст
Mospan_NPUD_2019.pdf

Download (632kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/27155

Анотація

Наведено ефективні заходи ЄС щодо збалансування взаємодії вищої освіти з ринком праці, яка відбувається на різних рівнях (держава, система вищої освіти, заклад вищої освіти, освітній процес) і за різними напрямами. Серед них виділяємо співпрацю закладів вищої освіти з виробництвом, залучення роботодавців до освітнього процесу, впровадження професійно-орієнтованих програм, професіоналізація освітніх ступенів, створення агентства статистики у галузі вищої освіти, спільне розроблення НРК із роботодавцями та урядом тощо. На основі аналізу досвіду ЄС наведено рекомендації для розв’язування проблеми взаємодії вищої освіти з ринком праці в руслі реформування вітчизняної системи вищої освіти. Запроваджено заходи в Україні на різних рівнях: на рівні держави, системи вищої освіти, закладів вищої освіти та освітнього процесу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вища освіта; вищі навчальні заклади; взаємодія; досвід ЄС; ЄС; рекомендації; ринок праці; Україна
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Наталя Вікторівна Мосьпан
Дата внесення: 17 Серп 2020 06:34
Останні зміни: 17 Серп 2020 06:34
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31637

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу