Концепція компетентності в міжнародному та національному освітніх контекстах

Мосьпан, Наталя Вікторівна (2018) Концепція компетентності в міжнародному та національному освітніх контекстах Continuing professional education: theory and practice (series: pedagogical sciences) (1-2). с. 7-15.

[thumbnail of Mospan, Sysoieva_CPE_2018.pdf]
Перегляд
Текст
Mospan, Sysoieva_CPE_2018.pdf

Download (355kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://doi.org/10.28925/1609-8595.2018(1-2)715

Анотація

У статті розглядається проблема гармонізації освітнього тезауруса, яка вимагає невідкладного уваги в процесі створення Європейського простору вищої освіти та розробки спільних освітніх стандартів. Усі політичні документи, звіти Європейської Ради та рекомендації містять ключові освітні терміни, які вимагають належного розуміння і тлумачення як в державах-членах ЄС, так і в країнах, що знаходяться на етапі європейської інтеграції. У документі також розглядається проблема координації міжнародного освітнього тезауруса з національним, що піднімає питання, чи можна уніфікувати освітню термінологію в Європі і за її межами? Крім того, автори роблять огляд генезису руху компетентності в ЄС, США, Австралії та Україні для оцінки цього питання. Стало очевидним, що як і раніше існує значне нерозуміння комплексного підходу до концепції компетенції та компетентності. Ці визначення вважаються занадто абстрактними і загальними, а не уніфікованими для вищої освіти як на міжнародному, так і на національному рівнях

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: знання; компетентність; компетенція; навички; освітні контексти.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Наталя Вікторівна Мосьпан
Дата внесення: 17 Серп 2020 13:16
Останні зміни: 17 Серп 2020 13:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31638

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу