Життєвий шлях і художні образи Конфуція та його найближчих учнів в «Луньюй» («论语»,«судження та бесіди конфуція») в контексті дослідження літературної та культурної спадщини китаю: історико-літературні аспекти

Щербаков, Ярослав Ігорович (2019) Життєвий шлях і художні образи Конфуція та його найближчих учнів в «Луньюй» («论语»,«судження та бесіди конфуція») в контексті дослідження літературної та культурної спадщини китаю: історико-літературні аспекти Studia Philologica (Філологічні студії) : зб. наук. пр. (13). с. 127-135. ISSN 2311-2425

[thumbnail of ShcherbakovY_Confucii_Stud_filol_KUBG.pdf]
Перегляд
Текст
ShcherbakovY_Confucii_Stud_filol_KUBG.pdf

Download (6MB) | Перегляд

Анотація

Метою запропонованого дослідження є по-новому розкрити аспекти висловів Конфуція «Луньюй» використовуючи методики історико-біографічного аналізу, сучасних наратологічних студій та елементів рецептивної естетики. Конфуцій, як ключова постать у процесі генези китайської цивілізації у науковій розвідці розглядається як з історико-літературних позицій, так і з позицій характеру гіпотетичної нарації висловів Конфуція «Луньюй». Значну увагу приділено аналізу портретних характеристик та сюжетної ролі у «Луньюй» п’яти найближчих учнів Конфуція, відомих історичних особистостей часів VI –V століття до нашої ери.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Конфуцій; Луньюй; нарація; учні Конфуція; давній Китай
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра східних мов і перекладу
Користувач, що депонує: к.ф.н. Ярослав Ігорович Щербаков
Дата внесення: 31 Серп 2020 07:27
Останні зміни: 31 Серп 2020 07:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31683

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу