Автореферат - Підготовка майбутнього вчителя початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов

Петрик, Лада Вікторівна (2020) Автореферат - Підготовка майбутнього вчителя початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Автореферат_Петрик.pdf]
Перегляд
Текст
Автореферат_Петрик.pdf

Download (723kB) | Перегляд

Анотація

Дисертаційна робота присвячена теоретичному та експериментальному дослідженню проблеми підготовки вчителів початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов. Обґрунтовано поняття «готовність майбутнього вчителя початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов» як інтегративна якість особистості, яка є сукупністю позитивної мотивації, лінгвістичних та методичних знань, технологічних умінь та навичок використання майбутніми учителями початкової школи медіазасобів, здатності до створення власних медіапродуктів та рефлексії для ефективної організації освітнього процесу та забезпечення якості навчання іноземних мов у початковій школі. Визначено структуру готовності майбутніх учителів початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов (мотиваційний, когнітивний, технологічний та рефлексивний компоненти); розроблено критеріально-діагностичний апарат для визначення рівня готовності майбутніх учителів початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов: критерії (особистісно-цільовий, знаннєвий, методичний, оцінно-рефлексивний), показники та рівні (продуктивний, достатній, репродуктивний). Обґрунтовано змістово-методичне забезпечення підготовки вчителів початкової школи до означеного виду діяльності як сукупність змісту, провідних форм, активних методів та медіазасобів. Розроблено цифровий медіацентр педагога, в якому представлено медіадидактичний інструментарій навчання іноземних мов.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: професійна підготовка, готовність, медіазасоби, готовність майбутнього вчителя початкової школи до застосування медіазасобів на уроках іноземних мов.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 04 Вер 2020 06:06
Останні зміни: 04 Вер 2020 06:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31715

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу