Андрагогічні принципи освіти дорослих та забезпечення якості неперервної педагогічної освіти

Мельниченко, Ольга Володимирівна (2020) Андрагогічні принципи освіти дорослих та забезпечення якості неперервної педагогічної освіти Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія. Педагогіка. (33). с. 24-33. ISSN 2311-2409

[thumbnail of Педосвіта_33_Мельниченко 24-30.pdf]
Перегляд
Текст
Педосвіта_33_Мельниченко 24-30.pdf

Download (332kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://pedosvita.kubg.edu.ua/index.php/journal#.U...

Анотація

Стаття присвячена розвитку освіти дорослих, її андрагогічним принципам та впливу на якість неперервної педагогічної освіти. В ній розглядаються механізми підвищення якості неперервної педагогічної освіти через оновлення змісту, розробку та впровадження інноваційних технологій навчання відповідно до нових європейських освітніх орієнтирів та концепцій, з урахуванням національних освітніх традицій. У статті досліджується специфіка андрагогічних процесів, світовій досвід в освіті дорослих, розглядаються основні поняття андрагогіки. Автор аналізує значення розвитку андрагогіки як науки, що дозволяє формулювати і реалізовувати основні цілі освіти дорослих в контексті життєвого шляху людини. Зазначається, що освіта дорослих сьогодні базується на неперервній освіті, самоосвіті та саморозвитку. В статті підкреслюється важливість підготовки майбутніх вчителів для навчання дорослих, значення логічно побудованої програми і принципів, які ставлять за мету практикоорієнтоване навчання та є невід’ємною частиною якості навчання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: андрагогіка; андрагогічні принципи; освіта дорослих; неперервна освіта; якість освіти; самоосвіта; саморозвиток.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: доцент Ольга Володимирівна Мельниченко
Дата внесення: 07 Вер 2020 11:44
Останні зміни: 07 Вер 2020 11:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31732

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу