Соціальні інновації підприємницьвого університету в інформаційно-цифровому просторі

Краус, Катерина Миколаївна та Краус, Наталія Миколаївна (2020) Соціальні інновації підприємницьвого університету в інформаційно-цифровому просторі Review of transport economics and management (3(19)). с. 221-232. ISSN 2664-1259

[thumbnail of Kraus_Tsyfrova_ekonomika_2020.pdf]
Перегляд
Текст
Kraus_Tsyfrova_ekonomika_2020.pdf

Download (580kB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано сучасні тенденції впровадження соціальних інновацій та їх ефективних інструментів у діяльності підприємницького університету. Показано, якою мірою проєктні інновації підприємницького університету спрямовані на соціальні інновації які призводять до вдосконалення, або появи нового освітнього продукту/послуги чи технології в умовах розширення інформаційно-цифрового простору. Методика. Для досягнення поставленої мети використано сукупність наукових методів, які забезпечили концептуальну цілісність дослідження, зокрема: структурно-логічний аналіз та узагальнення (дали можливість, з одного боку, з’ясувати місце соціальних інновацій в економічній системі, а з іншого – розглянути підприємницький університет як складну структуру інститутів, організацій чи установ, що продукують нові знання і технології). Завдяки методу аналізу й синтезу зроблено висновки щодо необхідності та можливості практичного застосування результатів дослідження. Результати. У статті розкрито та систематизовано на основі аналізу наукових поглядів і творчого осмислення існуючих точок зору щодо розуміння поняття «інновація» в цілому і «соціальні інновації» зокрема. Ідентифіковано соціально-економічні та інституціональні умови формування підприємницького університету який повинен виступати одночасно в якості і науково-освітньої установи, і консалтингової компанії, і власником/засновником суб’єктів інноваційної інфраструктури. Наукова новизна. Теоретично сформульовано й обґрунтовано поняття «соціальні інновації підприємницького інституту» як синтез сукупності інституційних елементів, які перебувають у певних взаємозв’язках і відносинах між собою, утворюють динамічну систему, що сприятиме впровадженню соціальних інноваційних змін крізь соціальне підприємництво, новітні моделі навчання та інклюзивні інновації. Практична значимість. Окремі результати та висновки статті можуть бути використані для адаптації дослідницьких і навчальних можливостей університету до соціальних інновацій та орієнтація їх на обслуговування приватного підприємництва шляхом комерціалізації результатів дослідження.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальні інновації; підприємницький університет; інноваційно-цифровий простір; соціальне підприємництво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: Катерина Миколаївна Краус
Дата внесення: 28 Вер 2020 04:58
Останні зміни: 28 Вер 2020 04:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/31882

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу