Стартап як дипломний проєкт: від ідеї до практичного втілення

Нетреба, Маргарита Миколаївна (2020) Стартап як дипломний проєкт: від ідеї до практичного втілення Continuing professional education: theory and practice (1). с. 49-54. ISSN 2412-0774

[thumbnail of 199974] Текст
199974

Download (37kB)

Анотація

У статті розглядається новий для української вищої освіти принцип захисту дипломів у вигляді стартапів на прикладі робіт магістрів освітньо-професійної програми «Реклама і зв’язки з громадськістю» Київського університету імені Бориса Грінченка. Такий підхід відкриває широкі можливості з формування інноваційного середовища, а випускник підтверджує високу кваліфікацію, набуту за роки навчання в університеті. Також оцінюються можливі результати такого кроку для розвитку підприємництва та підвищення показників якості освіти. На підставі контент-аналізу проаналізовано тематику кваліфікаційних магістерських робіт як результат готовності майбутніх фахівців з реклами та PR до розв'язання складних завдань та проблем у професійній діяльності, вміння застосовувати отримані ними знання в прикладних наукових дослідженнях, практичних комунікаційних проєктах, у громадській, підприємницькій, творчій та іншій суспільно корисній діяльності. Детально описано структурні компоненти магістерського стартап-проєкту, а також зазначено критерії̈ оцінювання та діапазон можливих балів за їх виконання. Сформульовано висновки щодо динаміки розвитку таких магістерських стартапів у вигляді більш складного, комплексного міждисциплінарного проєкту, в якому окремі частини може виконувати магістрант іншого структурного підрозділу Університету Грінченка або навіть іншого закладу вищої освіти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дипломна робота; магістр; реклама і зв’язки з громадськістю; освітньо-професійна програма; професійна підготовка; стартап-проєкт.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Маргарита Николаевна Нетреба
Дата внесення: 19 Жов 2020 05:37
Останні зміни: 19 Жов 2020 05:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32155

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу