Промоція освітнього проєкту інструментами візуальної комунікації (на прикладі проєкту "Початкова школа: освіта для життя")

Нетреба, Маргарита Миколаївна (2020) Промоція освітнього проєкту інструментами візуальної комунікації (на прикладі проєкту "Початкова школа: освіта для життя") Держава та регіони. Серія: Cоціальні комунікації (2(42)). с. 122-126. ISSN 2219-8741

[thumbnail of M_Netreba_DRSC_2020_2.pdf]
Перегляд
Текст
M_Netreba_DRSC_2020_2.pdf

Download (526kB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано покроковий алгоритм розробки візуального анімаційного контенту для популяризації освітнього проєкту «Початкова школа: освіта для життя», розробником якого є робоча група Київського університету імені Бориса Грінченка, залучення більшої кількості людей до його реалізації та розвитку. Виокремлено та проаналізовано основні сегменти цільової аудиторії проєкту: батьки, діти, вчителі та представники адміністрації шкіл. Визначено канали поширення анімаційних роликів, а також оцінено ефективність промоції освітнього проєкту за допомогою КРІ та вебаналітики. Високі показники поінформованісті громадськості шляхом візуальної комунікації про проєкт «Початкова школа: освіта для життя» доводять, що анімаційний ролик є ефективним інструментом для популяризації освітніх проєктів. Було створено 13 анімаційних відео продуктів: один промо ролик для батьків першокласників, один ролик для вчителів, які будуть працювати за цією інноваційною програмою початкової школи та 11 роликів для презентації навчальних зошитів за заданими темами: «Я -школяр, я – школярка», «Шкільний портфель», «Життя книжки», «Дорога до школи», «Шкільне подвір’я», «Школа – наш дім», «Закони шкільної країни», «Школа чемних», «Зростаємо здоровими», «Красиве і корисне», «Рік у школі». Загалом сумарна кількість переглядів анімаційних роликів склала понад 15 тисяч переглядів, а також близько 100 публікацій у різних медіа про проєкт. Отже, завдяки розміщенню роликів у соціальних мережах, зокрема на сторінці проекту у Facebook та на каналі YouTube, а також демонстрації на тематичних заходах проєкту вдалося ефективно охопити цільові групи. Найбільш активною була категорія вчителів та представників освітніх закладів, які переглядали ролик на семінарах та форумах і обговорювали у спільнотах Facebook. Істотно зросла цільова аудиторія і відповідно збільшилась кількість його прихильників і охочих взяти участь у його реалізації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: візуальна комунікація; анімаційний ролик; промоція; освітній проєкт; відеоконтент
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Маргарита Николаевна Нетреба
Дата внесення: 19 Лист 2020 12:33
Останні зміни: 19 Лист 2020 12:33
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32176

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу