Аспірантський вимір освітнього модулю «Якість вищої освіти та експертний супровід її забезпечення: рух України до Європейського Союзу»

Тригуб, Ілона Іванівна (2018) Аспірантський вимір освітнього модулю «Якість вищої освіти та експертний супровід її забезпечення: рух України до Європейського Союзу» Неперервна професійна освіта: теорія і практика (серія: педагогічні науки) 2018 (1-2). с. 131-137. ISSN 1609-8595

[thumbnail of Tryhub_NPO_1-2(54-55)_2018 +.pdf]
Перегляд
Текст
Tryhub_NPO_1-2(54-55)_2018 +.pdf

Download (834kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://npo.kubg.edu.ua/article/view/181922/181802

Анотація

У статті розглянуто сучасні тенденції наукових досліджень на здобуття наукового ступеня PhD та проблемні питання підготовки молодих науковців в Україні. Висвітлено основні аспекти імплементації досвіду країн Європейського Союзу з питань якості вищої освіти в освітню сферу України. Виявлене протиріччя між європейським вектором розвитку системи підготовки здобувачів наукового ступеня PhD в Україні, закріпленим у нормативно-правових актах України, і реальним станом закритої, командно-адміністративної вищої освіти, якість якої не задовольняє вітчизняних стейкхолдерів. Доведено, що перегляд стандартів якості підготовки здобувачів наукового ступеня PhD сприятиме становленню аспірантів як вчених і науковопедагогічних працівників. Висвітлено методичні аспекти залучення аспірантів до освітнього модуля програми Еразмус+: Жан Моне «Higher education quality and its expert support: Ukraine’s movement towards the European Union» в Київському університеті імені Бориса Грінченка, охарактеризовано мету, зміст, форми організації навчання освітнього модулю. Досвід, здобутий молодими науковцями в процесі оволодіння матеріалом освітнього модулю, дозволить впровадити європейські тенденції якості освіти як в наукову, так і в науково-педагогічну діяльність аспірантів, долучити їх до внутрішньої системи забезпечення якості у власному університеті.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: здобувач наукового ступеня PhD; освітній модуль; якість освіти.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Ілона / І. І. Тригуб
Дата внесення: 20 Жов 2020 05:52
Останні зміни: 20 Жов 2020 05:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32236

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу