Автореферат - Професійна підготовка майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в Україні (друга половина ХХ – початок ХХІ століття)

Рябець, Ірина Володимирівна (2020) Автореферат - Професійна підготовка майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в Україні (друга половина ХХ – початок ХХІ століття) Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Автореферат_Ірини_Рябець_05_11_2020.pdf]
Перегляд
Текст
Автореферат_Ірини_Рябець_05_11_2020.pdf

Download (395kB) | Перегляд

Анотація

Дисертацію присвячено дослідженню процесу становлення та розвитку професійної підготовки майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в Україні (друга половина ХХ – початок ХХІ століття) в історичному аспекті. Вперше в науковому педагогічному дискурсі визначено такі поняття: «фахівець із звʼязків з громадськістю» – це особа, яка отримала спеціальну освіту, володіє високим рівнем кваліфікації, здійснює всі види професійної діяльності, що входять в сферу зв’язків з громадськістю, «майбутній фахівець із звʼязків з громадськістю» – це особа, яка навчається у закладі вищої освіти з метою здобуття відповідного ступеня і отримання кваліфікації через засвоєння динамічної комбінації знань, вмінь і практичних навичок, способів мислення, професійних, світоглядних і громадянських якостей, морально-етичних цінностей в галузі зв’язків з громадськістю. Досліджено та виокремлено низку об’єктивних передумов (історичних, політичних, економічних, культурних, психологічних, педагогічних) та чинників (соціально-економічного, суспільно-політичного, соціально-педагогічного, культурологічного) становлення та розвитку професійної підготовки майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в Україні (друга половина ХХ – початок ХХІ ст.). Сформульовано етапи становлення та розвитку професійної підготовки майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в Україні (друга половина ХХ – початок ХХІ ст.), а саме: попередній (друга половина ХХ ст. – 1993 р.), підготовчий (1993–2006 рр.); початковий (2006–2010 рр.); основний (2010–2014 рр.), новий (2014 р. до 2017 р.), динаміку змін на кожному етапі окреслено в п’яти основних тенденціях. У відповідності до сучасної тенденції розвитку професійної підготовки майбутніх PR-фахівців у ЗВО України розроблено рекомендації з удосконалення змісту, форм, організації освітнього процесу професійної підготовки майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в вітчизняних ЗВО, ґрунтуючись на міжнародному досвіді в сфері цієї підготовки.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: зв’язки з громадськістю, професійна підготовка, фахівець із зв’язків з громадськістю, майбутній фахівець із зв’язків з громадськістю, становлення та розвиток професійної підготовки майбутніх фахівців із зв’язків з громадськістю в Україні, тенденції, передумови, чинники, історичні етапи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 06 Лист 2020 10:44
Останні зміни: 06 Лист 2020 10:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32489

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу