Формування політичної ідентичності молоді в мінливих політичних умовах

Лавриненко, Ганна Андріївна (2020) Формування політичної ідентичності молоді в мінливих політичних умовах Гілея: науковий вісник (155). с. 246-250. ISSN 2076-1554

[thumbnail of H_Lavrynenko_G_155_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
H_Lavrynenko_G_155_IFF.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

У статті аналізується проблема формування політичної ідентичності молоді в мінливих політичних умовах. Зокрема, виділяється чотири структурних елементи формування політичної ідентичності: когнітивний, ціннісний, емоційний і діяльнісний. Визначається, що модель формування політичної ідентичності молоді на основі даних чотирьох структурних елементів є універсальною для всіх держав, які знаходяться в стадії трансформації. Описується ряд факторів, які можуть ускладнити процес роботи з молодим поколінням. А також акцентується увага на можливостях, які виникають в процесі формування політичної ідентичності молодого покоління. Йдеться про розкриття значущих для всього населення проблем, які виникають в сучасних суспільствах, що трансформуються. Автор статті особливу увагу приділяє ролі самої молоді в процесі формування політичної ідентичності в мінливих політичних умовах. Відзначається, що в процесі трансформації політичної ситуації стимулюється потенціал молоді щодо формування запиту на пошук нових ідентифікаційних можливостей. Підкреслюється необхідність враховувати думку, оцінку та реакцію молоді на політичні процеси, які відбуваються, і підвищувати рівень її залученості до політичного життя держави. У дослідженні автор акцентує увагу на факті, що процес політичної ідентифікації молоді здійснюється в межах зробленого нею вибору, коли прихильність до певних політичних цінностей та орієнтирів може виступати у вигляді каталізатора здійснюваного молоддю вибору. Відзначається, що в умовах лібералізації суспільства сформована політична ідентичність стає ключовим консолідуючим елементом для всієї політичної системи.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: політична ідентичність; молодь; трансформація; політична ситуація; ідентифікаційні можливості.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра філософії та релігієзнавства
Користувач, що депонує: Ганна Андріївна Лавриненко
Дата внесення: 12 Лист 2020 08:10
Останні зміни: 12 Лист 2020 08:10
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32599

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу