Наукові дослідження в галузі освіти як умова забезпечення якості навчання в університетах світу

Мельниченко, Ольга Володимирівна (2020) Наукові дослідження в галузі освіти як умова забезпечення якості навчання в університетах світу Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання. ISSN 2312-5829

[thumbnail of O_Melnychenko_OD_PI.pdf]
Перегляд
Текст
O_Melnychenko_OD_PI.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена аналізу наукових досліджень кращих університетів світу, що здійснюють підготовку в галузі освіти, та їх впливу на якість навчання. За основу аналізу покладено результати рейтингу QS World University Rankings в галузі освіти, який визначив десятку кращих університетів світу в 2019 році, що готують спеціалістів в галузі освіти. В статті виокремленні як загальні напрями та теми наукових досліджень, так і специфічні, притаманні кожному університетові. Авторка розкриває особливості дослідницької роботи кращих університетів світу з освітньої галузі та її взаємозв’язок з якістю навчання. Особливу увагу приділено критеріям якості (успішності) діяльності університетів, і з наукових досліджень зокрема. В статті підкреслено, що аналіз досліджень в галузі освіти кращих університетів світу як умова забезпечення якості навчання, може бути дуже корисним для розвитку освіти (і не тільки педагогічної) в Україні. Відзначено, що високий рівень досліджень у галузі освіти допоможе українській освіті досягти сучасної якості навчання, здійснювати її на дослідницькій основі та набути практико орієнтованого характеру.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: якість навчання; критерії оцінки якості навчання; дослідження в галузі освіти; дослідницький університет; рейтинг кращих університетів світу; підготовка в галузі освіти.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 20 Лист 2020 10:51
Останні зміни: 20 Лист 2020 10:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32771

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу