Наратив полону в новій українській журналістиці та есеїстиці: огляд

Журавська, Оксана (2020) Наратив полону в новій українській журналістиці та есеїстиці: огляд In: Всеукраїнська науково-практична конференція "Соціальні комунікації: фундаментальні парадигми розвитку", 24-25 вересня 2020 року, Київ, Таврійський національний університет ім. В.І.Вернадського.

[thumbnail of O_Zhuravska_SK_2020.pdf]
Перегляд
Текст
O_Zhuravska_SK_2020.pdf

Download (7MB) | Перегляд

Анотація

В огляді проаналізовано новинки українського медіапростору, що презентують наратив полону, зокрема йдеться про книжки С. Асеєва «В ізоляції», А. Бессараба «Ми не маємо права не бути сильними», І Вовк, Д. Бури «Ізоляція. Таємні в’язниці Донбасу в оповідях врятованих від тортур та смерті», Є. Гончарової «(НЕ)воля», В. Макеєва «100 днів полону, або Позитивний 911», М. Паплаускайте «Бог дивовижних людей та інших грішників». Творцями наративу є фахові та громадські журналісти, які ставлять за мету дослідити це трагічне явище сучасної реальності. Ракурс висвітлення подій насамперед залежить від того, чи пережив полон сам автор-наратор, чи відчуває свою професійну дотичність до проблеми й прагне її розв’язати її. У контексті наративу полону пошуки смислу свободи та шляхів до її набуття набувають особливого смислу, що потребує подальшого дослідження.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: наратив полону; українська журналістика; українська есеїстика; нова українська література
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра журналістика та нових медіа
Користувач, що депонує: Оксана Журавська
Дата внесення: 19 Лист 2020 13:17
Останні зміни: 19 Лист 2020 13:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32815

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу