Історичні та педагогічні аспекти навчання іноземних мов майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкової школи в Україні

Терлецька, Любов, Миколаївна (2020) Історичні та педагогічні аспекти навчання іноземних мов майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкової школи в Україні Колективна (три і більше авторів). Innovative scientific researches: European development trends and regional aspect: monograph. “Baltija Publishing”, Riga,Latvia: «Baltija Publishing».

[thumbnail of Monograph.pdf]
Перегляд
Текст
Monograph.pdf

Download (490kB) | Перегляд

Анотація

Метою статті є аналіз педагогічних та історичних аспектів навчання іноземних мов майбутніх учителів дошкільних та початкових класів в Україні у другій половині XX століття та сьогодні. Теоретичний аналіз літератури з досліджуваної проблеми дозволив визначити такі складові поняття «педагогічні умови навчання іноземних мов», як загальнопедагогічні та спеціально-освітні. На наш погляд, загальнопедагогічними умовами є: цілеспрямованість педагогічного процесу, науковий характер забезпечення освіти, систематичність і послідовність навчального процесу, свідомість, активність студентів під час педагогічного процесу, вибір оптимальних методів, форм, засобів, враховуючи індивідуальні особливості студентів. Такі спеціально-освітні педагогічні терміни, як навчання іншомовній мовленнєвій діяльності (аудіювання, говоріння, читання, письмо) з урахуванням знань з рідної мови, комунікативна спрямованість вправ, особистісно-орієнтоване навчання, автентичні навчальні матеріали (підручники, відеоматеріали та аудіодіофайли, мовні лабораторії тощо), мотиваційне забезпечення, індивідуалізація процесу викладання іноземних мов також дуже важливі. Отже, оволодіння іноземною мовою - це складний процес, який складається не лише з уміння читати та розуміти іноземну мову, а й з уміння використовувати її як засіб спілкування.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: навчання іноземних мов, іншомовне мовлення, педагог, компетенція, навчання, педагогічні умови.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 26 Лист 2020 12:37
Останні зміни: 26 Лист 2020 12:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33006

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу