Використання ІКТ у навчання іноземної мови майбутніх учителів початкової школи

Терлецька, Любов, Миколаївна (2020) Використання ІКТ у навчання іноземної мови майбутніх учителів початкової школи Актуальні питання гуманітарних наук: Мiжвузiвський збiрник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогiчного унiверситету iменi Iвана Франка, 2 (33). с. 319-323.

[thumbnail of стаття пдф.pdf]
Перегляд
Текст
стаття пдф.pdf

Download (625kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається роль ІКТ в освіті. Нині інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) впливають на всі аспекти людського життя. Вони відіграють помітну роль у роботі, освіті та розвагах. Більше того, багато людей визнають ІКТ чинниками змін умов праці, обробки та обміну інформацією, методів навчання, підходів до навчання, наукових досліджень та доступу до інформації. Тому важливо розглянути роль ІКТ, можливості, недоліки та основні проблеми інтеграції до освітніх систем загалом та до іншомовної підготовки майбутніх учителів початкової школи зокрема. Відмінними рисами сучасного суспільства є інтеграція інформаційно- комунікаційних технологій (ІКТ) з науково-виробничою сферою, що вимагає від усіх членів інформаційного суспільства готовності використовувати ІКТ у своїй професійній діяльності. У цьому сенсі одним із пріоритетних напрямів інформатизації сучасного суспільства є процес інформатизації освіти, основним напрямом якого є впровадження засобів інформаційно-комунікаційних технологій у окремі галузі. Як один зі способів модернізації середньої та вищої освіти багато дослідників розглядають раціональне поєднання традиційних освітніх технологій та сучасних ІКТ. Традиційні педагогічні технології викладання іноземних мов обмежені у можливості моделювати іншомовне середовище, враховувати індивідуальні відмінності студентів та створювати умови для автентичного спілкування іноземною мовою. Навчання іноземних мов базується на інтегрованому застосуванні технологій з метою формування необхідного освітнього інформаційно-комунікаційного середовища. Використання ІКТ на заняттях з іноземної мови забезпечує імітацію іншомовного середовища, створює умови для автентичного спілкування, дає змогу врахувати індивідуальні особливості студентів, підвищити мотивацію до вивчення іноземної мови та активізувати розвиток іншомовних мовленнєвих навичок. Інтерактивне навчання є одним із важливих напрямів іншомовної підготовки студентів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інформаційно-комунікаційні технології; інтерактивність; Інтернет; подкаст; електронна пошта; сайти; блоги.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 26 Лист 2020 12:42
Останні зміни: 26 Лист 2020 12:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33007

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу