Освітнє партнерство у просторі вищої школи: вітчизняний та зарубіжний досвід

Тадеуш, Олена Миколаївна (2020) Освітнє партнерство у просторі вищої школи: вітчизняний та зарубіжний досвід Педагогічна освіта: теорія і практика (33). с. 57-69. ISSN 2311-2409

[thumbnail of O_Tadeush_PO_33_PI.pdf]
Перегляд
Текст
O_Tadeush_PO_33_PI.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У статті здійснено аналіз проблеми освітнього партнерства у просторі вищої школи. Визначено і обґрунтовано поняття «освітнє партнерство у ЗВО» як цілісної відкритої системи, що характеризується зовнішніми та внутрішніми поліфукціональними зв’язками і включає суб’єктний, змістовно-цільовий, організаційний та результативний компоненти. Охарактеризовано основні принципи освітнього партнерства у просторі вищої школи (гуманізації і відкритості; соціо- культуровідповідності; прийнятності традицій і інновацій; системності і комплексності; компетентності і науковості; оптимізму та довгостроковості; варіативності і мобільності; толерантності і погодженості; технологічності і ефективності). Визначено напрями освітнього партнерства у сучасному університеті, а також їх види по напрямам: інтроверсифікаційнй напрям (корпоративне партнерство; педагогічне партнерство; науково-методичне партнерство) та екстраверсифікаційний напрям (наукове партнерство; неформальне партнерство; партнерство освіти і бізнесу; соціальне партнерство; соціокультурне партнерство; інформаційне партнерство), що координуються механізмами соціалізації, інтеграції, ідентифікації, і спрямовані на професійне й особистісне самовизначення, інтелектуально- моральний розвиток та подальшу фахову самореалізацію здобувачів вищої освіти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: партнерство; партнерська взаємодія; освітнє партнерство; освітній простір вищої школи; освітнє партнерство у вищій школі.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 30 Лист 2020 08:19
Останні зміни: 30 Лист 2020 08:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33087

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу