Українська середня освіта за кордоном: школа в таборі інтернованих

Гуменюк, Олена Анатоліївна (2020) Українська середня освіта за кордоном: школа в таборі інтернованих Колективна (три і більше авторів). Człowiek, etnos, naród w historii świata: Monografia zbiorowa. Międzynarodowe konsorcium naukowo-edukacyjne im. Luciena Febvra, Międzynarodowe konsorcium naukowo-edukacyjne im. Luciena Febvra.

[thumbnail of O_Humeniuk_LEN_2020.pdf]
Перегляд
Текст
O_Humeniuk_LEN_2020.pdf

Download (365kB) | Перегляд

Анотація

Вступ. Актуальність теми обумовлюється відсутністю її комплексного і ґрунтовного дослідження. Освітня робота завжди розглядалась в контексті загальної культурно-просвітницької діяльності. Тому нам видається доцільним проаналізувати окремо організацію та функціонування системи закладів середньої освіти в польських таборах інтернування Армії УНР. Крім того, аналіз середньої освіти проводиться на прикладі школи пластунів в таборі в Щипіорно. Це,на нашу думку, дозволить простежити та порівняти аспекти освітньої діяльності і в інших таборах перебування військових Армії УНР в Польщі на початку 1920-х років. Окремі аспекти культурно-освітньої діяльності в таборах інтернування військових Армії УНР в Польщі піднімали у своїх працях З. Карпус, Е. Вішка, К. Пашкєвіч, І. Срібняк, О. Гуменюк та ін. В основному дослідники розглядали загальні особливості та види культурно-освітньої роботи в таборах інтернованої Армії УНР в Польщі. Однак детального аналізу системи організації освіти в таборах, її якості та значення для подальшого вступу та навчання у вищих навчальних закладах ще не було зроблено.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: українська середня освіта; школа в таборі інтернованих.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: Ольга Русланівна Ковалець
Дата внесення: 02 Груд 2020 08:21
Останні зміни: 02 Груд 2020 08:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33200

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу