Innovative Methods in Language Disciplines During Profile Training Implementation

Кошарна, Наталія Володимирівна (2020) Innovative Methods in Language Disciplines During Profile Training Implementation International Journal of Higher Educatio (9). с. 230-242.

[thumbnail of NKOSHARNA_IMLDDPTI_20.pdf]
Перегляд
Текст
NKOSHARNA_IMLDDPTI_20.pdf

Download (289kB) | Перегляд

Анотація

Передовий педагогічний досвід свідчить про наявність низки методів у практиці викладання мовних дисциплін, що використовуються педагогами під час профільного навчання в школі чи інших навчальних закладах. З розвитком сучасних інформаційних технологій роль традиційних методів навчання мовних дисциплін у навчальному процесі змінюється на користь більш інноваційних (інтерактивних) методів. Це визначає необхідність дослідити особливості застосування інноваційних методів у мовних дисциплінах під час здійснення профільного навчання. Практичне відображення стану та динаміки засвоєння мовних дисциплін під час профільного навчання демонструється через: рівень ефективності застосовуваних інноваційних методів вивчення мовних дисциплін; динаміку середньої кількості студентів, залучених до вивчення іноземної мови на одного учня на рівні вищої середньої освіти; рейтинг країн Європейського Союзу та України відповідно рівня володіння англійською мовою відповідно до Глобального рейтингу країн та регіонів; положення Концепції Нової української школи. Встановлено, що в країнах Європейського Союзу практика вивчення мовних дисциплін базується на методі перекладу, методі осмисленого та мовного інтегрованого навчання, методах використання цифрових технологій та методі використання творчих об’єктів. Узагальнено наступні типи інноваційних методів, які в даний час використовуються викладачами мовних дисциплін під час профільного навчання, а саме: використання інформаційних та комп’ютерних технологій у процесі вивчення мови; використання методів розвитку у формі діалогу, дискусії, семінару чи мозкового штурму; побудова навчального процесу у формі гри, проєкту, командної гри; впровадження творчих та інтерактивних завдань у навчальний процес.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: профільне навчання; мовні дисципліни; іноземна мова; Концепція Нової української школи
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 02 Груд 2020 08:33
Останні зміни: 26 Трав 2021 07:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33208

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу