Дуальна підготовка фахівця в рамках педагогічного закладу вищої освіти

Вишнівська, Наталія Володимирівна та Максимчук, Борис Анатолійович та Швець, Ірина Борисівна та Гончар, Галина Іванівна та Шальов, Андрій Станіславович (2020) Дуальна підготовка фахівця в рамках педагогічного закладу вищої освіти Науковий часопис Національного пед. Універс. ім. М.П. Драгоманова. Серія 15: Наук.-пед. проблеми фіз. культури (фізична культура і спорт). – Київ, (7(127)). с. 109-119. ISSN 2311-2220

[thumbnail of B_Maksymchuk_I_Shvets_N_Vyshnivska_H_Honchar_A_Shalyov_DPFRPZVO2020.pdf]
Перегляд
Текст
B_Maksymchuk_I_Shvets_N_Vyshnivska_H_Honchar_A_Shalyov_DPFRPZVO2020.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Творчість – універсальна функція людини, що веде до всіх форм самовираження. У свідомості сучасної молоді поняття «самовираження», нажаль, домінує над поняттям творчість», проте обидва поняття можна звести до спільного валеологічного знаменника: виявити, виразити, репрезентувати і роз винути себе можливо тільки природним еволюційним шляхом, а не шляхом сліпого наслідування, вживання стимуляторів, зловживання віртуальною реальністю тощо. На сучасному етапі спостерігається загальне погіршення екології, психогігієни, здоров’я людини, але цьому наразі протистоять не стільки окремі сфери діяльності й науки, скільки цілісний (холістичний) підхід. У такій немедичній сфері, як освіта, цей підхід виявляє себе шляхом актуалізації методологічних і праксеологічних реалізацій компетентнісного підходу до вчительського й учнівського здоров’ятворення й здоров’язбереження. В основі цього індивідуально -соціального феномену лежать глибинні психічні властивості – усвідомлення, потреба, інтенція, які посилюються зовнішньо особистісними факторами: інтегрованість і міждисциплінарність валеології, соціономічна спрямованість освітнього процесу, діалектичний взаємовплив внутрішньоособистісних та зовнішньоособистісних домінант (культурних,соціальних, психологічних).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дуальна підготовка; педагогічний заклад вищої освіти; валеологія; здоров’я
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 04 Груд 2020 11:55
Останні зміни: 04 Груд 2020 11:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33457

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу