Психологічна структура комунікативної компетентності майбутнього тренера

Лахтадир, Олена Володимирівна та Євдокимова, Лілія Григорівна та Іваненко, Галина Олександрівна та Коротя, Володимир та Кожанова, Ольга Сергіївна (2020) Психологічна структура комунікативної компетентності майбутнього тренера Спортивна наука та здоров’я людини (1(3)). с. 59-70.

[thumbnail of O_Lakhtadyr_H_ Ivanenko_O_ Kozhanova_V_ Korotya_L Yevdokimova_FZFVS.pdf]
Перегляд
Текст
O_Lakhtadyr_H_ Ivanenko_O_ Kozhanova_V_ Korotya_L Yevdokimova_FZFVS.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Актуальність. Розвинена комунікативна компетентність у професії тренера дає можливість ефективно взаємодіяти у майбутній професійній діяльності, міжособистісному спілкуванні й передбачає володіння суб’єктом стратегіями психологічного впливу та конструктивними способами поведінки у взаємодії. Мета: проаналізувати різні підходи до визначення структурних компонентів комунікативної компетентності та описати авторську структуру комунікативної компетентності майбутнього тренера. Матеріал і методи. Теоретичні — аналіз, синтез, узагальнення, систематизація. Емпіричні — спостереження, анкетування, психологопедагогічний експеримент. Результати. Застосовуючи системний підхід до аналізу структури комунікативної компетентності, ми виділили чотири основні компоненти: когнітивний (пізнавальний), комунікативно-мовленнєвий, соціальноперцептивний та інтерактивний. Висновки. Запропонована та описана авторська структура комунікативної компетентності майбутнього тренера містить чотири компоненти: когнітивний, комунікативно-мовленнєвий, соціально-перцептивний, інтерактивний, які дають можливість розкрити суть та особливості діяльності майбутнього тренера.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: комунікативна компетентність; психологічна структура комунікативної компетентності; компоненти комунікативної компетентності.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: доцент Олена Миколаївна Поляничко
Дата внесення: 07 Груд 2020 11:03
Останні зміни: 07 Груд 2020 11:03
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33511

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу