Польський шлях до інформаційного суспільства

Донай, Лукаш та Завадський, Віталій Миколайович (2020) Польський шлях до інформаційного суспільства Схід, 1 (169). с. 29-34. ISSN 1728-9343

[thumbnail of L_Donaj_V_Zavadskyi_Skhid_1_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
L_Donaj_V_Zavadskyi_Skhid_1_IFF.pdf

Download (392kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://skhid.kubg.edu.ua/

Анотація

таття присвячена розгляду широкого кола проблем, пов'язаних з соціокультурними змінами, що супро- воджують перехід від індустріального до інформаційного суспільства. Метою статті є спроба показати польський шлях до інформаційної цивілізації. Для цього автор використовує такі методи, як історичний, пове- дінковий (непрямий) аналіз, метод прийняття рішень, а також екстраполяцію та рефлексію. В статті обговорю- ються проблеми коректності дефініцій понять, пов'язаних з інформаційним суспільством. Аналізується спе- цифіка трансформації польського суспільства в контексті зовнішніх факторів, враховуючи європейську інтег- рацію та, ширше - глобальні соціальні процеси. Простежено історичну динаміку розбудови інформаційної інфраструктури Польщі та показано, що цей шлях ще не завершений, аби можна було говорити, що інформа- ційна в Польщі настала остаточно.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Інформаційне суспільство, Польща, трансформації, Лісабонська стратегія, Європейська стратегія 2020.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: доцент Віталій Миколайович Завадський
Дата внесення: 07 Груд 2020 12:23
Останні зміни: 07 Груд 2020 12:23
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33678

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу