Дослідження виробів і технологій трипільської культури

Гошко, Тетяна Юріївна (2020) Дослідження виробів і технологій трипільської культури Одноосібна. Видавництво “ФОПР Сабов А.М.”, Київ-Ужгород.

[thumbnail of Goshko_2020.pdf]
Перегляд
Текст
Goshko_2020.pdf

Download (85MB) | Перегляд

Анотація

Монографія вводить в науковий обіг результати археометричних та експериментальних долі­джень виробів та технологій трипільської археологічної культури (V-IV тис. до н.е) з території Украї­ни, в тому числі металу (мідь, золото) та кераміки. Розглянуто питання походження сировини для виготовлення знарядь праці та прикрас. Особливу увагу присвячено мальованому посуду трипільської культури. Досліджено сировинну базу виготовлення фарб та ангобів і технологій їх нанесення та закріплення. Дослідження виконано упродовж 2016-2020 рр. у межах планової теми НДЛ археології історико-філософського факультету “«Давня історія України: суспільство та технології (за результата­ми археологічних досліджень», реєстраційний номер 00116U004627.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: трипільська культура; технології; вироби з міді; золото; кераміка; розпис
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра археології та давньої історії
Користувач, що депонує: д.і.н. Михайло Юрієвич Відейко
Дата внесення: 18 Груд 2020 10:36
Останні зміни: 18 Груд 2020 10:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33781

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу