Культурницький аспект суспільної діяльності православного духовенства в Україні на початку ХХ ст

Горпинченко, Інна Володимирівна та Надтока, Геннадій Михайлович (2020) Культурницький аспект суспільної діяльності православного духовенства в Україні на початку ХХ ст Колективна (три і більше авторів). Człowiek, etnos, naród w historii świata: monografia zbiorowa. Wydawnictwo «Centrum naukowo-wydawniczy im. O.Pritsaka», Warszawa-Paryż.

[thumbnail of H_Nadtoka_I_Horpynchenko_LEN_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
H_Nadtoka_I_Horpynchenko_LEN_IFF.pdf

Download (727kB) | Перегляд

Анотація

Розбудова підвалин національно-культурного відродження початку XX століття є заслугою не тільки світської частини української громадськості, але й громадськості церковної. Не православна церква, як інституція, а національно зорієнтоване духовенство й особи, що вийшли з духовного стану, ставали творцями українського відродження. Саме ці суспільні та церковні діячі доби русифікації найбільше зберегли зв’язок зі своєю народністю, з її побутовою культурою та мовою.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Православне духовенство; культурництво; українізація
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: Інна Володимирівна Горпинченко
Дата внесення: 24 Груд 2020 08:15
Останні зміни: 24 Груд 2020 08:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33960

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу