Психолінгвістичні проблеми перекладу, адаптації та валідизації методики «велика тривимірна шкала перфекціонізму»

Грубі, Тамара Валеріївна (2020) Психолінгвістичні проблеми перекладу, адаптації та валідизації методики «велика тривимірна шкала перфекціонізму» In: XV Міжнародна науково-практична конференція "Психолінгвістика в сучасному світі - 2020", 22-23 жовтня, 2020 р., м. Переяслав.

[thumbnail of Тези] Текст (Тези)
13 - Опублікована версія

Download (3kB)
Офіційне посилання: https://psycholing-conference.com/index.php/confer...

Анотація

Підвищений інтерес до дослідження перфекціонізму особистості, набуває все більшої актуальності, це можна пояснити швидким темпом життя, зростанням конкуренції, культом досконалості та індивідуальних досягнень. Для діагностики перфекціонізму використовують опитувальники, однак, переважна більшість яких має дві шкали. В опитувальнику «Велика тривимірна шкала перфекціонізму» перфекціонізм розглядається як багатовимірний конструкт, що поєднує три типи – «жорсткий», «самокритичний» та «нарцисичний». В свою чергу, кожен із зазначених типів складається з декількох шкал, які включені в опитувальник з метою збільшення надійності та точності в оцінці. Представлено результати процесу перекладу, адаптації та стандартизації опитувальника. Наведено дані щодо первинної статистичної обробки даних, надійності, валідності методики, кореляційного й факторного аналізу її показників відповідно до психометричних вимог. Констатовано достатню надійність і валідність опитувальника і можливість його використання у дослідницьких та психодіагностичних цілях.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: перфекціонізм; опитувальник; адаптація; валідизація; переклад.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра практичної психології
Користувач, що депонує: доцент Тамара Валеріївна Грубі
Дата внесення: 06 Січ 2021 09:48
Останні зміни: 06 Січ 2021 09:48
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34110

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу