Формування комунікативної компетентності у дітей молодшого шкільного віку на основі психолінгвістики

Порядченко, Леся Анатоліївна (2020) Формування комунікативної компетентності у дітей молодшого шкільного віку на основі психолінгвістики Колективна (три і більше авторів). Pedagogy in modern conditions: collective monograph. Published by Primedia eLaunch, Boston.

[thumbnail of L_Poriadchenko_FCUCMPSCBOPT.pdf]
Перегляд
Текст
L_Poriadchenko_FCUCMPSCBOPT.pdf

Download (511kB) | Перегляд

Анотація

Проблема комунікативної компетентності підростаючого покоління завжди була в центрі уваги психологів, лінгвістів та методистів. Вчені досліджували психологічні та психолінгвістичні аспекти сприйняття та породження мовлення, питання комунікативної якості культури мовлення, теорії мовленнєвих норм, особливості мовленнєвої культури особистості та суспільства, а також мовні особливості культури мовлення особистості. Одним із ефективних засобів формування комунікативної компетентності дітей молодшого шкільного віку, на наш погляд, є використання психолінгвістичних технологій - нейролінгвістичного програмування, за допомогою яких здійснюється пізнання та оцінка об'єктивної дійсності; створення ситуацій позитивного настрою в процесі спілкування, що призводить до ефективної взаємодії мовця з респондентами.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Початкова школа; комунікація; комунікативна компетентність; психолінгвістика
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 23 Лют 2021 09:03
Останні зміни: 23 Лют 2021 09:03
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/34885

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу