Класичний костюм в європейській моді ХІХ - початку ХХІ століття: еволюція форм і художньо - стильових особливостей

Кротова, Тетяна Федорівна (2014) Класичний костюм в європейській моді ХІХ - початку ХХІ століття: еволюція форм і художньо - стильових особливостей Одноосібна. ЛігаПрес, Львів.

[thumbnail of монографія.pdf]
Перегляд
Текст
монографія.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

У монографії репрезентовано результати дослідження еволюції форм і художньо-стильових особливостей класичного костюма в європейській моді XIX - початку XXI століття. Вперше в українському мистецтвознавстві послідовно, із залученням широкого обсягу ілюстративного матеріалу простежено форми-прототипи досліджуваного об'єкта в чоловічому і жіночому вбранні XVII-XVIII ст., становлення його структури в англійській традиції у XIX ст., розвиток і трансформацію форм класичного костюма у XX - на початку XXI ст. у творчості французьких, британських, українських дизайнерів. На основі аналізу широкого кола явищ - трансформація військової форми у світський костюм, зближення чоловічої і жіночої моди внаслідок захоплення маскарадними метаморфозами і верховою їздою, рухи жіночої емансипації, функціонування та зміна мистецьких і модних стилів, розвиток методів і прийомів моделювання - увагу закцентовано на художній структурі костюма, композиційних рішеннях і засобах виразності, пов'язаних із матеріалом, кольором, декором. Для науковців, мистецтвознавців у галузі моди, дизайнерів, стилістів, викладачів, студентів мистецьких закладів усіх рівнів, а також тих, хто цікавиться мистецтвом костюма.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: класичний костюм; еволюція стилю; форма; крій; декор;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Олена Павлівна Довгалюк
Дата внесення: 25 Вер 2015 07:02
Останні зміни: 22 Лист 2018 10:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10262

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу