Динаміка середовищеутворення в технології контекстного навчання майбутнього вчителя початкових класів

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2014) Динаміка середовищеутворення в технології контекстного навчання майбутнього вчителя початкових класів Педагогічний процес: теорія та практика (4). с. 27-32. ISSN 2078-1687 INDEX COPERNICUS

[thumbnail of V_Zhelanova_PPTIP_4_GI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_PPTIP_4_GI.pdf

Download (11MB) | Перегляд

Анотація

У представленій статті розглянуто приклад реалізації середовищного підходу у контекстному навчанні майбутнього вчителя початкових класів. Подано дефініційний аналіз понять «середовище», «рефлексивно-контекстне середовище», «середовище утворення». З’ясовано особливості та динаміку процесу формування рефлексивно-контекстного освітнього середовища відповідно етапам технології контекстного навчання, що збігаються з навчальною діяльністю академічного типу, квазіпрофесійною, навчально-професійною діяльністю. Виокремлено фази середовищеутворення (адаптація до умов середовища, його активне відтворення, активний вплив на середовище та самостійне його створення).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: професійно зорієнтоване освітнє середовище; рефлексивно-контекстне середовище; середовище; середовищеутворення; технологія контекстного навчання
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Світлана Миколаївна Процька
Дата внесення: 08 Лист 2015 17:07
Останні зміни: 02 Груд 2015 11:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10683

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу