Професійна компетентність фахівців з журналістики та інформації: соціокомунікаційний аспект

Фруктова, Яна Станіславівна (2015) Професійна компетентність фахівців з журналістики та інформації: соціокомунікаційний аспект Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (2(291)). с. 235-244. ISSN 2227-2844

[thumbnail of Ya_Fruktova_VLNUITSH_2(291)_GI.pdf]
Перегляд
Текст
Ya_Fruktova_VLNUITSH_2(291)_GI.pdf

Download (966kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається соціокомунікаційний аспект професійної діяльності фахівців з журналістики та інформації; наголошується на необхідності розробки освітніх програм вищими навчальними закладами, потребі перегляду кількості та змісту компетенцій щодо конкретного напрямку підготовки майбутніх фахівців (спеціально-професійні) та окреслення загально-професійних компетенцій щодо галузі знань; обґрунтовуються теоретичні підходи до розв’язання окресленої проблеми щодо галузі знань «Журналістика та інформація» та напрямів підготовки «Журналістика», «Видавнича справа та редагування», «Реклама та зв’язки з громадськістю». Автором запропоновано перелік та зміст загально-професійних компетенцій, які розглядаються як компоненти соціокомунікативної компетентності фахівця.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальна комунікація; професійна діяльність; професійна компетентність; загально-професійні компетенції; соціокомунікаційна компетентність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра журналістики та нових медіа
Користувач, що депонує: Яна Станіславівна Фруктова
Дата внесення: 02 Груд 2015 12:42
Останні зміни: 02 Груд 2015 12:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11482

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу