Моделювання сучасного хмароорієнтованого персоналізованого освітнього середовища на засадах компетентнісного підходу з урахуванням індивідуальних факторів

Співак, Світлана Михайлівна (2015) Моделювання сучасного хмароорієнтованого персоналізованого освітнього середовища на засадах компетентнісного підходу з урахуванням індивідуальних факторів Інформатика та інформаційні технології в навчальних закладах (2-3). с. 8-15.

[thumbnail of S_Spivak_IITNZ_2-3_2015_IS.jpg]
Перегляд
Зображення
S_Spivak_IITNZ_2-3_2015_IS.jpg

Download (51kB) | Перегляд

Анотація

У сучасному суспільстві проглядається чітка тенденція збільшення частки неформального навчання, яке у сучасних умовах, слід розглядати як показник якісного саморозвитку та конкурентоспроможності працівника на ринку праці. Адже, на відміну від традиційного формального навчання, воно спроможне повністю врахувати особистісно зорієнтовані потреби людини і сприяє швидкому та зручному отриманню певних знань, якість яких напряму залежить від ІКТ-компетентності студента та створення комфортного персонального середовища для виконання власної діяльності. У даній статті висвітлені дослідження здатностей студентів використовувати інформаційні та комунікаційні технології для здійснення інформаційної діяльності у своїй професійній галузі. Також, було вивчено та проаналізовано результати дослідження, що стосуються персоналізованого та адаптивного навчання, що базується на врахуванні стилів навчання, а на основі аналізу статистичних даних проведених педагогічних експериментів були складені деякі рекомендації щодо техніки навчання як для викладачів так і для студентів, задля підвищення ефективності навчання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: персональне середовище;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра інформатики
Користувач, що депонує: Світлана Михайлівна Співак
Дата внесення: 21 Січ 2016 14:18
Останні зміни: 17 Жов 2019 13:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13600

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу