Ідея Європи у трансформаціях сучасного суспільного життя:західний та український досвід

Харченко, Володимир Олександрович (2016) Ідея Європи у трансформаціях сучасного суспільного життя:західний та український досвід PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Автореф Харченко.pdf]
Перегляд
Текст
Автореф Харченко.pdf

Download (315kB) | Перегляд

Анотація

Здійснена концептуалізація ідеї Європи як конститутивного чинника самоорганізації модерних і постмодерних суспільств. Розкривається роль ідеї Європи в євроінтеграційних процесах. Обґрунтовується, що конвергенція суспільств, орієнтованих на європейські цінності, відбувається завдяки розширенню варіативних можливостей їхнього розвитку через відповідні трансформації суспільного життя, що визначаються смислами ідеї Європи. Показано, що ідея Європи є складноструктурованою системою смислів, які здатні задавати гуманістичну і демократичну спрямованість модернізаційним трансформаціям суспільного життя у соціумах з різним суспільно-історичним досвідом і готовністю до самооновлення.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: ідея Європи, європейські цінності, європейська спільнота, ЄС, суспільне життя, трансформація, євроінтеграція, українське суспільство, демократизація, глобалізація.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 29 Квіт 2016 09:36
Останні зміни: 29 Квіт 2016 09:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14385

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу