Автореферат - Вікторіанська біографія та її модифікація у ХХ столітті

Карачова, Дар`я Володимирівна (2016) Автореферат - Вікторіанська біографія та її модифікація у ХХ столітті PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of автореферат Карачова.pdf]
Перегляд
Текст
автореферат Карачова.pdf

Download (285kB) | Перегляд

Анотація

Дисертацію присвячено системному дослідженню модифікацій вікторіанської біографії у художньо-біографічних творах ХХ століття. Дисертанткою досліджені процеси перенесення жанрових рис вікторіанської біографії на західноєвропейську (зокрема на німецьку й італійську) та радянську, вивчена специфіка відтворення хронотопу у творах вікторіанського типу. Простежені модифікації вікторіанської біографії в документалістиці останніх десятиліть. У роботі досліджено вплив світових глобалізаційних процесів на розвиток літератури та біографічних жанрів зокрема, проаналізована специфіка композиції творів сенсаційної біографії, що виявляє себе у вивченні сюжету, конфлікту та ідеї твору, а також визначені основні сфери життя героя, які починають домінувати в новітніх біографічних творах сенсаційного типу. У дисертації виявлено походження та встановлені причини зародження сенсаційної біографії та її засновників.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: біографія, вікторіанство, хронотоп, композиція, сюжет, конфлікт, ідея, модифікація, глобалізація
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 25 Серп 2016 11:27
Останні зміни: 25 Серп 2016 11:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14879

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу