Формування художніх смаків молодших школярів на прикладах національної вокальної спадщини

Мережко, Юлія Валеріївна (2016) Формування художніх смаків молодших школярів на прикладах національної вокальної спадщини Мистецтво та освіта (1(79)). с. 13-16. ISSN 2308-8885

[thumbnail of Y_Merezhko_MO_1 _KAEV.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Merezhko_MO_1 _KAEV.pdf

Download (4MB) | Перегляд

Анотація

У статті висвітлено питання формування художніх смаків учнів початкової школи засобами вивчення національної вокальної спадщини минулого. Розкрито сутність поняття «художній смак молодшого школяра» та педагогічні методи формування усталених художніх смаків у молодших школярів на прикладах ознайомлення з високохудожніми зразками національної вокальної музики на уроках музики. Запропоновані методи роботи з учнями (еталонна демонстрація вокального твору, художні аналогії між вокальними і творами образотворчого мистецтва, унаочнення знань вихованців і спонукання їх до зосередженого сприймання музичних творів, творчі завдання) будуть корисними вчителям і студентам у їх подальшій музично-педагогічній діяльності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: художній смак; молодші школярі; національна вокальна спадщина
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра хорового диригування
Користувач, що депонує: Юлія Валеріївна Мережко
Дата внесення: 03 Лист 2016 07:36
Останні зміни: 03 Лист 2016 07:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/15413

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу