Постколоніальне суспільство: ціннісна модернізація чи пострадянська неотрадиціоналізація?

Пасько, Ярослав Ігорович (2016) Постколоніальне суспільство: ціннісна модернізація чи пострадянська неотрадиціоналізація? In: Міжнародної конференції “Філософія діалогу й порозуміння в побудові європейської й світової спільнот”, 23-24 червня 2016 року, Львів.

[thumbnail of Y_Pasko_FDPPESS_2016_PS.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Pasko_FDPPESS_2016_PS.pdf

Download (237kB) | Перегляд

Анотація

Стаття пов’язана з аналізом феномену пострадянського суспільства. Фокусується увага н детермінантах процесу формування та розвитку постколоніальної моделі, її соціально-філософської концептуалізації та історичних версіях. Генералізуються теоретичні підходи, що пов’язані з цим феноменом,засади формування та розвитку постколоніальних цінностей, теоретичну сутність і практичну важливість цього інституту в Україні. Один з важливих аспектів роботи присвячений проблематиці модернізації і суперечності між різними версіями модернізації. Базуючись на узагальненні теоретичних підходів щодо формуванню та еволюції цінностей, теоретична сутність і практичне значення цього соціального інституту досліджується.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Ключові аспекти)
Ключові слова: модернізація; постколоніальні цінності; пострадянський традиціоналізм;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра філософії та релігієзнавства
Користувач, що депонує: профессор Ярослав Игоревич Пасько
Дата внесення: 29 Лист 2016 06:45
Останні зміни: 29 Лист 2016 06:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/16849

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу