Типологія стандартів педагогічної освіти у країнах Західної Європи: особливості професійних стандартів дошкільних педагогів

Мельник, Наталія Іванівна (2016) Типологія стандартів педагогічної освіти у країнах Західної Європи: особливості професійних стандартів дошкільних педагогів Педагогічні науки, 2 (LXXI). с. 111-119.

[thumbnail of Melnyk_N_I_PI_Herson_2016.pdf]
Перегляд
Текст
Melnyk_N_I_PI_Herson_2016.pdf

Download (18MB) | Перегляд

Анотація

У педагогічній теорії і дискурсу, існують протилежні точки зору щодо підходу до викладання, педагогічної освіти та розвитку кар'єри на основі компетенцій як професійних стандартів. Критики стандартів культури заперечити, що стандарти вчитель може означати брати на нейтральній, технічної точки зору, з видом на природу знань вчителів, як context- і людини палітурці. Ця перспектива може привести до створення лінійних і причинно-наслідкові зв'язки між учителем поведінки і успішності учнів, з небезпекою забуття контекстуальних чинників. Інші закиди, що такі підходи: "розпорошити і фрагментировать роль вчителя, а не уявляючи її як в комплексному і єдине ціле»; підкреслити, вимірні поведінки і результатів до нехтування більш тонких якостей і ситуаційних чинників; привілей голос нормотворчого над різноманітними голосами вчителів; забути про розподілений або загальний характер викладання компетенцій; через інструменталіст і директивного підходу, призведе до того, що "робота вчителів видозмінені таким чином вони стають рятівниками знань, тестери успішності учнів і педагогічних техніків»; або • через "специфікації цілей, огляди діяльності можуть стимулювати вчителів вести себе способами, які є антитезою деяких фундаментальних освітніх цінностей, таких як альтруїзм, інтелектуальна незалежність. Дослідження проблем педагогічної освіти та професійного розвитку, передбачає, що педагогічний інтерес може привести до повторення моделі, але в основному пов'язані з глибокими переконаннями і думками, а також динамікою соціально-культурної ситуації. Соціально-культурні наслідки, пов'язані з ситуаціями і умовами використання і освоєння професійних знань, який передбачає розгляд предметних характеристик і з урахуванням кількості студентів. Таким чином, фокус служить інтерес, який варіюється від індивідуальних змін і розвитку підготовки вчителів і розробки в напрямку взаємодії між учителями та їх поведінки в різних навчальних ситуаціях, згаданих також характеристики зміна ситуації з освітою в гальмуванні або швидкому темпі. Результати дослідження також вказують на тенденцію до збільшення коло інтересів і пріоритетів вчителів - тенденція в русі від егоцентричної концепції освіти (вчитель будує процес навчання на основі їх інтересів і досвіду), щоб зосередитися на навчанні студентів, що вчитель створює процес навчання на основі інтересів студентів і їх потреб, освоєння цією метою його нові методи, підходи, інструменти та багато іншого. Проте, проведений аналіз освітніх стандартів не повністю вивчені, як відкритого науково-дослідних освітніх стандартів і вимог до компетентності педагогів дошкільної освіти, яка є перспектива подальшої роботи в цьому напрямку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: професійна підготовка; професійна педагогічна освіта; професійні стандарти; типологія стандартів;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Наталія Іванівна Мельник
Дата внесення: 26 Груд 2016 07:04
Останні зміни: 26 Груд 2016 07:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18449

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу