Методичний ключ визначення жанру барокової і романтичної поезії

Бурко, Ольга Василівна (2013) Методичний ключ визначення жанру барокової і романтичної поезії Українська література в загальноосвітній школі (6). с. 14-16.

[thumbnail of O_Burko_ULZSH_6_IF.pdf]
Перегляд
Текст
O_Burko_ULZSH_6_IF.pdf

Download (10MB) | Перегляд

Анотація

у статті систематизовано відомості про внесок знаних учених-методистів України у вивчення жанрів поезіі. Зроблено спробу виявити, чи молодші та старші підлітки набули вміння визначати жанри ліричних творів, розрізняти баладу, легенду, молитву, фігурні вірші, романси та ін. на уроках української літератури. Запропоновано авторську технологію навчання барокової і романтичної поезії. Її структурними складниками є прийоми альтернативного тесту та матриці при визначенні жанру відповідної поезії. Обґрунтовано доцільність їхнього використання на уроці-презентаціі журналу та уроці-"вікні у мистецтво".

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: бароко; І. Величковський; Є. Гребінка; жанр; методика навчання; прийом; романтизм; урок-презентація журналу; урок-"вікно у мистецтво";
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ грінченкознавства
Користувач, що депонує: Ольга Василівна Бурко
Дата внесення: 24 Трав 2017 11:02
Останні зміни: 24 Трав 2017 11:02
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19655

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу