Відгук офіційного опонента доктора педагогічних наук Голуб Н.Б. на дисертацію Александрової В.Ф. "Формування соціокультурної компетентності учнів 8–9 класів у позакласній роботі з української мови"

Александрова, Валентина Федорівна (2017) Відгук офіційного опонента доктора педагогічних наук Голуб Н.Б. на дисертацію Александрової В.Ф. "Формування соціокультурної компетентності учнів 8–9 класів у позакласній роботі з української мови" PhD thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Голуб_Александрова.pdf]
Перегляд
Текст
Голуб_Александрова.pdf

Download (4MB) | Перегляд

Анотація

Робота є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми формування соціокультурної компетентності учнів 8–9 класів у позакласній роботі з української мови. У дослідженні розкрито сутність понять “позакласна робота”, “соціокультурна компетентність”, “соціокультурна компетентність учнів 8–9 класів”; обґрунтовано лінгводидактичні засади організації позакласної роботи з української мови, що дало змогу виокремити низку принципів, форм, методів, засобів, комплекс яких забезпечує продуктивне формування соціокультурної компетентності учнів 8–9 класів у позакласній роботі з української мови; визначено змістовий компонент позакласної роботи з української мови у 8–9 класах як мобільну, складну за структурою категорію, що тісно пов’язана з усім процесом навчання української мови учнів основної школи. Окреслені змістові сегменти позакласної роботи з української мови (мовознавчий та соціокультурний) сприяють збагаченню й розширенню знань учнів, розвивають їхні вміння і навички усного й писемного мовлення, творчі здібності. Розроблено методику формування соціокультурної компетентності учнів 8–9 класів, якою передбачено залучення учнів у процесі позакласної роботи з української мови до надбань національної культури, побуту, традицій, соціальних відносин, а відтак формування соціокультурної компетентності учнів 8–9 класів.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: позакласна робота, соціокультурна компетентність, методика формування соціокультурної компетентності в позакласній роботі, змістовий компонент (мовознавчий та соціокультурний) позакласної роботи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 30 Жов 2017 14:50
Останні зміни: 30 Жов 2017 14:50
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20512

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу