«Великий вибір» Італії та майбутнє Європейського Союзу

Вдовиченко, Вікторія Андріївна (2017) «Великий вибір» Італії та майбутнє Європейського Союзу Зовнішні справи (6). с. 6-10.

[thumbnail of HTML-Текст] Інше (HTML-Текст)
index.html - Опублікована версія

Download (215kB)
Офіційне посилання: http://uaforeignaffairs.com/ua/golovna/

Анотація

У статті репрезентовано погляд на виклики, що пов’язані із процесами інтеграції в Європейському Союзі. Аналіз цієї проблематики подано у контексті аналізу італомовних джерел та літератури. Еволюцію євроітеграційного погляду Італійської Республіки як держави-засновниці ЄС здійснено крізь призму розуміння місця і ролі цієї країни у ЄС на початку ХХІ століття, проте акцент здійснено у період останніх двох років, коли в Італійській Республіці відбулися трансформаційні зміни, пов’язані із проведенням референдуму у грудні 2016 року. Подані думки щодо майбутнього Європейського Союзу провідних істориків та політологів Італійської Республіки. Друга частина статті розкриває сучасні виклики ЄС та євроінтеграційних процесів через розуміння того, які дискусії мали місце під час проведення самітів «Великої сімки» та «Великої двадцятки». Крім того, увагу у статті присвячено особливостям пріоритетів Італійської Республіки, що головує у «Великій сімці» у 2017 році. Розкривається взаємозв’язок між інтересами Італійської Республіки та Європейського Союзу щодо консолідованого майбутнього ЄС.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: європейська інтеграція; ЄС; Італійська Республіка; «Велика сімка»; «Велика двадцятка»;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: к.і.н. Вікторія Андріївна Вдовиченко
Дата внесення: 10 Лист 2017 08:12
Останні зміни: 10 Лист 2017 08:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20820

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу