Особливості судноплавства у басейні Дніпра в останній чверті ХІХ - першій третині ХХ століть

Додонов, Роман Олександрович (2016) Особливості судноплавства у басейні Дніпра в останній чверті ХІХ - першій третині ХХ століть Історія на шпангоутах. с. 266-302.

[thumbnail of Додонов Історія на шпангоутах.pdf]
Перегляд
Текст
Додонов Історія на шпангоутах.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://www.researchgate.net/publication/314615760...

Анотація

Ця книга присвячена вивченню та реставрації двох зовсім різних кораблів, різних як за віком, так і за конструкцією та призначенням. Об’єднує їх лише те, що обидва колись були побудовані на Десні та обидва, волею долі, опинилися на острові Хортиця. Перший з них, дубель-шлюпку, було побудовано у 1737 році для війни з Турцією. Цей корабель зберігся частково, але було докладено максимум зусиль, щоб його майже вісімнадцятиметровий обрис знов побачив світ. Оскільки креслень того часу немає, довелося поступово, за фрагментами, відтворювати його форму. Друге судно – байдак. Це типовий вантажний трудяга, один з тих, що століттями ходили Дніпром та його притоками. В Старому Світі такі човни відомі ще з часів середньовіччя. Цю пам’ятку привезли з Десни, і хоча вона була побудована на початку ХХ століття, завдяки архаїчності конструкції є вельми цінною. Отже, історію двох кораблів, накреслену кривими «літерами» шпангоутів, ми б хотіли повідати саме вам.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Дніпро; судноплавство; байдак; пороги
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра філософії та релігієзнавства
Користувач, що депонує: Роман Олександрович Додонов
Дата внесення: 29 Лист 2017 07:10
Останні зміни: 29 Лист 2017 07:10
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21438

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу