Ідеї рідномовних обов’язків Івана Онгієнка у практиці сучасної освіти

Богданець-Білоскаленко, Наталія Іванівна (2017) Ідеї рідномовних обов’язків Івана Онгієнка у практиці сучасної освіти Іван Огієнко і сучасна наука та освіта : науковий збірник : серія філологічна (14). с. 396-400. ISSN 2309-7086

[thumbnail of N_Bogdanets_Ogienko_14.pdf]
Перегляд
Текст
N_Bogdanets_Ogienko_14.pdf

Download (342kB) | Перегляд

Анотація

У статі розкриваються концептуальні положення та аналіз поглядів Івана Огієнка щодо рідної мови, рідномовних обов’язків громадян і втілення їх у практиці сучасної школи. Відстоюючи єдність і соборність української нації та держави, вчений наголошує на мовних цінностях народу, адже в мові найяскравіше виявляється ментальність українця. Виховання і розвиток дитини має будуватися навколо рідної мови. Починаючи від народження дитина має потрапляти у рідномовне середовище, тобто батьки мають розмовляти рідною мовою, мати власну бібліотеку в родині. Далі дитячий садок і школа перебирає на себе обов’язки рідномовного орієнтира. Стрижнем концепції мовної освіти є оволодіння кожним громадянином соборною літературною мовою.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Іван Огієнко; рідномовні обов’язки; українська мова
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ грінченкознавства
Користувач, що депонує: Наталія Іванівна Богданець-Білоскаленко
Дата внесення: 30 Лист 2017 11:09
Останні зміни: 30 Лист 2017 11:09
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21492

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу