Концертна діяльність Зої Гайдай у 1930-х роках: вокально-виконавський та соціокультурний аспекти

Кацалап, Олена Вікторівна (2017) Концертна діяльність Зої Гайдай у 1930-х роках: вокально-виконавський та соціокультурний аспекти Українське музикознавство (43). с. 177-193. ISSN 0130–5298 (print); 2520–2510 (online)

[thumbnail of O_Katsalap_UM_43_ZMIST_2017_IM.pdf]
Перегляд
Текст
O_Katsalap_UM_43_ZMIST_2017_IM.pdf

Download (3MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://knmau.com.ua/naukovi-vydannya/

Анотація

Досліджено концертну діяльність З. Гайдай у 1930-х роках: її ідейну спрямованість та змістове наповнення в контексті так званого «культурного будівництва» в країні, умови, за яких відбувався процес концертування, професійні підходи в доборі репертуару і вокально-виконавській практиці на теренах європейської частини СРСР, у тому числі й промислових районах Донбасу. Це дало змогу визначити концертний репертуар виконавиці, який враховував не лише тогочасні кон’юнктурні вимоги до його створення, а й власні професійні вподобання співачки та її художній смак, шляхи і засоби досягнення популярності, специфіку комунікацій артистки з публікою в процесі концертно-гастрольної діяльності, виявити причини успіхів і невдач, вивчивши при цьому мистецькі вподобання різних соціальних груп через сприйняття концертних програм тодішнім радянським слухачем. Також вдалося відстежити ставлення співачки до концертної діяльності, яке виражалося в готовності сприйняти умови її проведення в 1930-х роках, а саме: особливості організаційної роботи, вимоги до змісту концертних програм, гастрольні маршрути, специфіку концертно-гастрольного життя в різних містах і регіонах, оплату праці тощо

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: концертна діяльність; «культурне будівництво»; концертна програма; гастрольний маршрут; публіка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра хорового диригування
Користувач, що депонує: ст. викл. Олена Вікторівна Кацалап
Дата внесення: 19 Квіт 2018 05:50
Останні зміни: 16 Трав 2018 11:02
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/23727

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу