Освітні запити та потреби вчителів у контексті професійного розвитку

Івашньова, Світлана Володимирівна (2018) Освітні запити та потреби вчителів у контексті професійного розвитку Педагогічна думка (2). с. 32-33.

[thumbnail of S_Ivashnova_PD_1_2_IPPO_.pdf]
Перегляд
Текст
S_Ivashnova_PD_1_2_IPPO_.pdf

Download (350kB) | Перегляд

Анотація

Децентралізація та демонополізація системи післядипломної педагогічної освіти в Україні, що розглядаються як провідні ознаки її реформування, повертають суб’єктність вчителю як безпосередньому учаснику освітнього процесу та детермінують перегляд підходів до формування навчального контенту. Система післядипломної педагогічної освіти має забезпечити оптимальний баланс інтересів всіх зацікавлених сторін на загальнодержавному, інституційному та особистісному рівнях та забезпечити повну реалізацію професійних завдань, що стоять перед педагогічним працівником відповідної ланки системи освіти. Для виконання такого завдання потрібна технологія проектування освітнього контенту, яка враховує розбіжності у змісті освіти педагогічних працівників різного віку та їх готовності до саморозвитку; сприяє реалізації індивідуальної професійної освітньої траєкторії педагогічних працівників; враховує динаміку змін в суспільстві; відповідає всім вимогам чинного законодавства в сфері освіти, забезпечує розвиток навчальних закладів та ґрунтується на системному аналізі освітніх потреб та запитів педагогічних працівників. Мета даної наукової розвідки – уточнити зміст понять «освітні запити» та освітні потреби» як системоутворюючих у новій парадигмі післядипломної педагогічної освіти та окреслити модель проектування навчальних курсів для педагогічних працівників на основі їх вивчення та аналізу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: підвищення кваліфікації; педагогічні працівники; освітні потреби; освітні запити; курси підвищення кваліфікації; зміст навчання
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра мовно-літературної освіти
Користувач, що депонує: С.В. Івашньова
Дата внесення: 07 Серп 2018 07:15
Останні зміни: 07 Серп 2018 07:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/23971

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу