«Біда дивиться зі всіх закутків, а злидні плодяться з кожною секундою…» (допомогово-харитативна діяльність «Союзу українок» у таборі Щипіорно, Польща навесні 1922 р.)

Срібняк, Ігор Володимирович (2018) «Біда дивиться зі всіх закутків, а злидні плодяться з кожною секундою…» (допомогово-харитативна діяльність «Союзу українок» у таборі Щипіорно, Польща навесні 1922 р.) Наше Життя, LXXV (7-8). с. 10-13. ISSN 0740-0225

[thumbnail of I_Sribnyak_OL_2018_7-8_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_OL_2018_7-8_IFF.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.womenhistory.org.ua/

Анотація

Метою даної статті є реконструкція особливостей допомогово-харитативної діяльності «Союзу українок» у таборі Щипіорно навесні 1922 р. Завдяки заходам Союзу та внескам жертводавців стало можливим полегшити становище найуразливіших груп таборян, і зокрема – дітей, яким було забезпечено хоча би мінімально прийнятне для їх віку харчування, а також їх цілоденна опіка у таборовому дитячому садку. Все це стало можливим завдяки сприянню з боку харитативних організацій, які не шкодували коштів на благодійність, фактично вможлививши «виживання» у таборі жінок і дітей.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: Дану статтю підготовлено завдяки сприянню Студіуму Східної Європи (Studium Europy Wschodniej) Варшавського університету, за ініціативи якого 2014 р. була започаткована щорічна Нагорода імені Івана Виговського (під почесним патронатом Президента Польщі), що вручається рішенням її Капітули з числа делегатів від 25 університетів та вищих шкіл Польщі.
Ключові слова: Щипіорно; інтерновані; табір; «Союз українок»; армія УНР; Польща.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 30 Жов 2018 13:41
Останні зміни: 30 Жов 2018 13:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24530

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу