Теоретичні підходи до побудови мультилінгвальних освітніх програм у Люксембурзі

Головатенко, Тетяна Юріївна (2018) Теоретичні підходи до побудови мультилінгвальних освітніх програм у Люксембурзі Освітологічний дискурс (3-4). с. 309-320. ISSN 2312-5829

[thumbnail of Holovatenko_T_OD_18_FLMD_PI.pdf]
Перегляд
Текст
Holovatenko_T_OD_18_FLMD_PI.pdf

Download (711kB) | Перегляд

Анотація

У статті розкрито зміст концепту «мультилінгвізм» та проаналізовано сучасні європейські підходи до побудови мультилінгвальних освітніх програм. Здійснено аналіз основних освітніх моделей мультилінгвального середовища (за Дж. Сеноз) та виділено принципи побудови та імплементації таких програм в Університеті Люксембургу. У статті окреслено зміст основних принципів побудови мультилінгвальних освітніх програм: принцип цілеспрямованого розподілу, гнучкої конвергентності та гнучкої розмаїтості. Виділено наступні принципи імплементації мультилінгвальних програм: принцип соціальної справедливості та суспільної практики, принципи колаборативного навчання та розвитку критичного мислення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Люксембург; мультилінгвальна множинна педагогіка; мультилінгвізм; навчання другої іноземної мови; принцип строгого розділення.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 02 Лист 2018 07:45
Останні зміни: 02 Лист 2018 07:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24549

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу