Відгук офіційного опонента доктора філологічних наук, професора Корпанюк М.П. на дисертацію Солецького О.М.

Солецький, Олександр Маркіянович (2018) Відгук офіційного опонента доктора філологічних наук, професора Корпанюк М.П. на дисертацію Солецького О.М. Доктор thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Корпанюк.pdf]
Перегляд
Текст
Корпанюк.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

У дисертації вперше в українському літературознавстві системно вивчено особливості функціонування емблематичної форми у фольклорному та літературному національних дискурсах, осмислено специфіку, структурно-семіотичну модифікативність, простежено етапи розвитку, трансформацію та ректифікацію, різночасову проявленість, зв’язок з різними іконічно-конвенційними механізмами та схемами. Здійснено понятійно-термінологічне увиразнення категорій «емблематичності», визначено словотвірні модифікації в українському та європейському літературознавстві, відзначено когнітивні та гносеологічні ознаки емблеми.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Доктор)
Ключові слова: емблема, іконічне, конвенційне, сигніфікація, візуальне, дискурс, структура, сенсотворення, конвергенція, форма, когнітивне, метафізика.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 06 Груд 2018 17:30
Останні зміни: 22 Груд 2018 09:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25206

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу