Суспільно-державницькі цінності як аксіологічна основа сучасного суспільного виховання в Україні

Петрочко, Жанна Василівна (2018) Суспільно-державницькі цінності як аксіологічна основа сучасного суспільного виховання в Україні Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. Серія 11. Соціальна робота. Соціальна педагогіка. – (2). с. 124-132.

[thumbnail of PETROCHKO_ZH_SDCAOSSVU.pdf]
Перегляд
Текст
PETROCHKO_ZH_SDCAOSSVU.pdf

Download (313kB) | Перегляд

Анотація

У статті обґрунтовано суспільно-державницькі (національна) цінності як аксіологічну основу соціального виховання. Розкрито особливості соціально-психологічного портрету сучасних дітей та молоді. Схарактеризовано такі цінності, як суверенність, самобутність, гідність, воля. Наведено приклади з соціологічних досліджень щодо дослідження української самобутності у контексті розуміння й ствердження у власній поведінці національних цінностей.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціальне виховання; суспільно-державницькі (національні) цінності; діти та молодь; самобутність; соборність; гідність; воля.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: професор Жанна Василівна Петрочко
Дата внесення: 10 Груд 2018 09:00
Останні зміни: 10 Груд 2018 09:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25237

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу