Досвід використання просвітницько-профілактичних настільних ігор фахівцями із соціальної роботи в місцевих громадах

Попова, Альона Олексіївна та Щеголь, Марина (2018) Досвід використання просвітницько-профілактичних настільних ігор фахівцями із соціальної роботи в місцевих громадах Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (1 (315). с. 109-114. ISSN 2227-2844

[thumbnail of Popova_A_Schegol_M_VNLU_1_IL.pdf]
Перегляд
Текст
Popova_A_Schegol_M_VNLU_1_IL.pdf

Download (316kB) | Перегляд

Анотація

В статті розкрито сутність та проаналізовано специфіку використання настільних ігор в просвітницько-профілактичній роботі фахівців соціальної сфери. Представлено особливості зародження та розвитку вітчизняних просвітницько-профілактичних настільних ігор. У статті схарактеризовано вітчизняну теорію гри С. Рубінштейна і О. Леонтьєва, а також дослідження інтерактивної гри та інтеракції К. Фопеля. Представлено просвітницько-профілактичні настільні ігри, які були розроблені спеціалістами Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» за підтримки ЮНІСЕФ та активно використовуються фахівцями центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для роботи з цільовою групою. Охарактеризовано ряд особливостей настільних ігор, також визначено переваги та недоліки у використанні інтерактивних ігор в роботі фахівця із соціальної роботи. Представлено сутнісні характеристики настільних ігор, які потрібно враховувати фахівцям під час надання соціальних послуг на рівні місцевих громад.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: просвітницько-профілактична настільна гра; фахівець із соціальної роботи; центр соціальних служб для сім’ї; дітей та молоді; місцеві громади.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Альона Попова
Дата внесення: 11 Груд 2018 13:15
Останні зміни: 11 Груд 2018 13:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25322

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу